Колеги от няколко дена забелязвам ,че кат трагна да натискам спирачка и ужасно свирят , на какво се дължи това ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Скърцащи спирачки
Collapse
X
-
Ползвам накладки Пармафюс, и преди съм ползвам такива. Меки накладки, добре сработват. Не търкат диска. Скърцат на определен пробег от слагането им, и то за мн малко. Иначе като се монтират се маже гърба на накладката, тази към спирачният апарат с медна грес, за да няма резонанс, доколкото съм чувал!sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеПолзвам накладки Пармафюс, и преди съм ползвам такива. Меки накладки, добре сработват. Не търкат диска. Скърцат на определен пробег от слагането им, и то за мн малко. Иначе като се монтират се маже гърба на накладката, тази към спирачният апарат с медна грес, за да няма резонанс, доколкото съм чувал!Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Може и оригинални накладки да се разскърцат, ако се прегреят.
Обикновено скърцат когато накладката е по-твърда от диска.
Преди над 15 год. имаше накладки Lockheed, май бяха ...
Тогава карах една Тойота и бяха доста меки. Издържаха около 12-15 000 км и спираха страхотно. При поредната смяна си купих пак такива. Всичко беше ОК докато един ден ги прегрях, но зверски. Опекоха се и станаха като въглени. Резултатът - спря да спира и свиреше като влакsigpic
Comment
-
Т.нар скърцане не идва от контактуването на феродото с огледалния диск.
"свиренето" идва от резонанса на гърба на накладките.
Именно заради това винаги като си купувам накладки,оглеждам внимателно гърбовете им,дали е само боя,дали е метална пластина или просто лепенка.Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
Honda PCX150 - 15 - The Cheapest
Comment
-
Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщениеМоже и оригинални накладки да се разскърцат, ако се прегреят.
Обикновено скърцат когато накладката е по-твърда от диска.
Преди над 15 год. имаше накладки Lockheed, май бяха ...
Тогава карах една Тойота и бяха доста меки. Издържаха около 12-15 000 км и спираха страхотно. При поредната смяна си купих пак такива. Всичко беше ОК докато един ден ги прегрях, но зверски. Опекоха се и станаха като въглени. Резултатът - спря да спира и свиреше като влак
Ми тя моята си свири от време на време , и от извесно време не ми харесва как спира дискове и накладки са на 12к километра , незнам проверих сервото като я гася/запаля уш е ОК , ама не ми харесва как спира , пък да са се износили за 12 000 километра?Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Колега щом ти свирят като на влак май на-истина нещо в началото си ги прецакал(натоварил си ги повече от колкото е необходимо в пирвите стотина километра) и са изгорели,а може да са били със слабо качество - спасениито са нови накладки това с шкуренето на феродото подчти не варши работа натиснеш ли ги два пъти и пак свирят,да чукна на дърво вече подчти 50к нямам проблеми със накладките.156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon
Comment
-
Има едни лепенки против скърцане, ама не при всички накладки ги има в комплекта....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Когато преди време смених горните носачи с TRW , реших да сложа и предни накладки на същата марка. Адаптирането към дисковете стана за много кратко време без никакво скърцане и свирене, колата спира перфектно. Горещо ги препоръчвам.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Скърцат защото са твърди. Можеш да се спасиш като направиш канал с тънък диск на феродото)- бабешки начин. Мазането няма да ти помогне. Разбира се има и едно спрейче с което можеш да ги напръскаш, но не знам колко време спира свиренето. мисля че е само за в нъчалото след смяната, докато накладката олегне
Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
Comment